Όχι στις απολύσεις σε Έθνος- news247 και στο νέο αντεργατικό τσουνάμι στα ΜΜΕ

ce95ce98ce9dce9fcea3-ce99ceb2ceaccebd-cea3ceb1ceb2ceb2ceafceb4ceb7cf82

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις να ξυπνήσουν από την θερινή… ραστώνη και να οργανώσουν (άμεσα) τις αντιδράσεις του κλάδου.

Τα δύο νέα ηχηρά “λουκέτα” σε ενημερωτικά ΜΜΕ, μέσα σε λίγες ημέρες (σε διάστημα λίγων ημερών) αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνησης της ΝΔ, σε ημερήσιο Έθνος και ενημερωτικό ραδιόφωνο news247, και οι δεκάδες συνάδελφοι που μένουν ή θα μείνουν (εν μια νυκτί) χωρίς δουλειά, δείχνουν ότι ένα νέο (απειλητικό) τσουνάμι καταπίνει εργαζόμενους και δικαιώματα στον κλάδο.   

Ειδικότερα, η εργοδοσία του Έθνους, προκειμένου να αποφύγει την άμεση αντίδραση των εργαζόμενων, που ήδη έχουν ανοικτές τις πληγές τους από το κλείσιμο του Πήγασου πριν δύο χρόνια από τον Μπόμπολα, διώχνει κόσμο με καραμέλα την εθελουσία και “μπόνους” οικειοθελούς αποχώρησης. Κι εάν δεν πιαστεί το “πλάνο” των συγκεκαλυμμένων δήθεν εθελούσιων απολύσεων, θα ακολουθήσει σύντομα νέο κύμα απροκάλυπτων απολύσεων.  

Το “κωμικοτραγικό” της συγκυρίας μέσα στην οποία όλα αυτά εξελίσσονται είναι ότι με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ κ.α.) και του ΕΔΟΕΑΠ, η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και η νυν, ετοιμάζονται να δρομολογήσουν την ενίσχυση των ΜΜΕ με έμμεση και άμεση κρατική χρηματοδότηση.

Το Έθνος μάλιστα ετοιμάζεται να ενταχθεί στο νόμο για την ενίσχυση των ΜΜΕ, δηλαδή των εκδοτών και των καναλαρχών, την ίδια στιγμή που διώχνει κόσμο και μειώνει τις θέσεις εργασίας!

Τον εργοδότη του Έθνους ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και άλλοι, τόσο στην μείωση των θέσεων εργασίας όσο και στην απαίτηση για κρατική ενίσχυση!

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Έθνος να μη δεχθούν την μείωση των θέσεων εργασίας στον όμιλο Σαββίδη. Οι ολιγάρχες που αγοράζουν ΜΜΕ δεν μπορούν να μεταχειρίζονται τους εργαζόμενους και την ενημέρωση ως αναλώσιμα υλικά μιας χρήσης. 

Καλούμε τις ενώσεις -ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ κ.α.- να ξυπνήσουν από τη θερινή ραστώνη τους, να έρθουν σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους και να δρομολογήσουν αποφασιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στις εργοδοτικές επιλογές των απολύσεων.