ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1, 12μ, ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες -οι,

Η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις ευλογίες των «δανειστών», στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα χρειάζεται άμεση και συντονισμένη απεργιακή απάντηση. Μόνο με απεργία διαρκείας -νεκρώνοντας κανάλια, σάιτ, εφημερίδες και περιοδικά- μπορούμε να σταματήσουμε το νέο σφαγείο στα ταμεία και τις συντάξεις μας. Μόνο συντονίζοντας τον αγώνα μας με όλους τους εργαζόμενους μπορούμε να σώσουμε τις ασφαλιστικές και εργασιακές κατακτήσεις μας.

Ήδη μια σειρά κλάδοι κινούνται σε απεργιακή κατεύθυνση. Η αποχή διαρκείας των δικηγόρων και το μαζικότατο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν μαζί με συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, μηχανικούς, γιατρούς κ.α στις 14/1, οι 48ωρες απεργίες των εργαζόμενων στο ΝΑΤ, η 48ωρη που εξήγγειλε η ΠΝΟ στις 20-21/1 με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης, οι στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών, η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στις 21/1, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα.

Χρειάζεται να συντονιστούμε μαζί τους. Δεν έχουμε κανένα λόγο να περιμένουμε να κατατεθεί πρώτα το νομοσχέδιο για «να το δούμε» και μετά να αντιδράσουμε. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν «εξαιρέσεις» στη μνημονιακή επίθεση. Η καθυστέρηση από μεριά μας μόνο την κυβέρνηση και τα σχέδιά της εξυπηρετούν.

Κι όμως, οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες περιορίζονται σε ανακοινώσεις που, και σε … ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου, χωρίς καμία αιχμή κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που απεργάζεται τη διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων , χωρίς καταδίκη του τρίτου μνημονίου και των υποστηρικτών του, χωρίς καμία αντιπαράθεση με την εργοδοσία του κλάδου που συνεχίζει να απολύει, να πετσοκόβει ή να μην πληρώνει καθόλου μισθούς. Αλλά και χωρίς την παραμικρή απεργιακή δράση και αγωνιστικό συντονισμό με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Να μην τους επιτρέψουμε να μιλούν στο όνομά μας και την ίδια στιγμή να μην παίρνουν καμία απόφαση αντίδρασης.

Δε ξεχνάμε ότι έχουν μερίδιο ευθύνης σε όσα έρχονται. Τί έκαναν για παράδειγμα τον περασμένο Νοέμβρη, όταν ο Τσίπρας, αντιμέτωπος με τις πρώτες απεργίες, αναγκαζόταν να μεταθέσει την επίθεση στο ασφαλιστικό μας για αργότερα; Αντί να κλιμακώσουν και να ανοίξουν το δρόμο σε όλους όσοι τότε ξεσηκώνονταν, έκλεισαν τον αγώνα. Επέλεξαν τις «μυστικές επαφές» και τις συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, προσδοκώντας κάποιες υποσχέσεις «εξαίρεσης», νομίζοντας ότι ο κλάδος θα την βγάλει καθαρή. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που στέκονται μακριά από τις ανάγκες μας.

Όπως πολλοί συνάδελφοί μας στις άλλες Ενώσεις, έτσι κι εμείς απαιτούμε από την ηγεσία της ΕΣΠΗΤ να καλέσει άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση.

Το μέλλον του ασφαλιστικού μας κι άρα και του αγώνα για την υπεράσπισή του, είναι υπόθεση όλων μας κι όχι μόνο των παρατάξεων στο ΔΣ. Είναι ανάγκη να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί απεργιακούς αγώνες και άλλες μορφές κλιμάκωσης και συντονισμού με όλους τους κλάδους ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να μην καταθέσει καν το νομοσχέδιο. Είναι απαραίτητο να μπούμε όλες και όλοι στη μάχη για την οργάνωση ενός τέτοιου αγώνα, για να έχει επιτυχία, για να φτάσει στη νίκη. Μόνο με συνελεύσεις, μαζική κινητοποίηση της βάσης και προσανατολισμό για απεργία διαρκείας μπορούμε να κερδίσουμε (κι όχι με στάση αναμονής όπως αυτή που έχει η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ ή με ανέξοδες εκκλήσεις και αγώνες δια αντιπροσώπων, όπως η… απεργία πείνας που εξήγγειλαν κάποιοι αιρετοί προερχόμενοι από την ΔΑ-ΕΚΔ).

Ταυτόχρονα και η πρόταση που υπάρχει για γενική συνέλευση όλων των Ενώσεων του κλάδου στον Πανελλήνιο την Παρασκευή 22 Γενάρη μας βρίσκει σύμφωνους. Η ηγεσία της ΕΣΠΗΤ πρέπει να την υιοθετήσει και να συμμετέχει. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είμαστε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

Άμεσα συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Γενάρη στις 12μ στην Ομόνοια με προσυγκέντρωση στα Χαυτεία. Και προτείνουμε: 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ στις 20 και 21 Γενάρη μαζί με τους ναυτεργάτες και τα άλλα κομμάτια που κινητοποιούνται εκείνες τις ημέρες. Κλιμάκωση με απεργία διαρκείας.

Σαν Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΠΗΤ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει πράξη ο απεργιακός ξεσηκωμός του κλάδου και να νικήσει.

Advertisements