Όλοι στην Πανεργατική Απεργία της 12ης Νοέμβρη!

Διαδηλώνουμε στο Μουσείο στις 10.30 πμ
Να γίνει η απεργία αφετηρία κλιμάκωσης

Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε πανεργατικά ενάντια στα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημόνιου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ γνωρίζουμε πολύ καλά τι φέρνουν τα προαπαιτούμενα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όλα τα νομοσχέδια που αυτές τις μέρες ψηφίζονται στη Βουλή:

  • Διάλυση του ασφαλιστικού.
  • Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμούς.
  • Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με πρώτα τα λιμάνια, τα τρένα, τα αεροδρόμια, την ενέργεια.
  • Προϋπολογισμό φτώχειας με νέες περικοπές σε παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Εργασιακό μεσαίωνα με νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Συντάξεις πείνας.

Ο κλάδος μας δεν μένει έξω από αυτή τη λεηλασία.

Τα ασφαλιστικά μας ταμεία κινδυνεύουν, οι εργοδότες επιτίθονται με κλεισίματα, απολύσεις, μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις. Ακόμα και το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, από “τομή και σύγκρουση με τους ολιγάρχες” όπως έλεγε η κυβέρνηση, δεν φέρνει τίποτα άλλο από ιδιωτικοποιήσεις συχνοτήτων και κλεισίματα δημοτικών σταθμών, απολύσεις, μεγαλύτερη λογοκρισία.

Η απεργία της 12ης Νοέμβρη είναι η αρχή για να σταματήσουμε τα νέα μέτρα και να διεκδικήσουμε αυξήσεις, προσλήψεις, συλλογικές συμβάσεις.

Δίπλα στα αιτήματα για να σώσουμε τις δουλειές, τους μισθούς και τις συντάξεις μας από το λεπίδι των μνημονίων χρειάζεται να πρσθέσουμε το αίτημα για ανοιχτή και ασφαλή διέλευση των προσφύγων και των μεταναστών, για άσυλο και στέγη σε όλους, για νομιμοποίηση και ιθαγένεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είμαστε κομμάτι του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ξεδιπλώνεται αυτούς τους μήνες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε αυτοί που έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τη ρατσιστική προπαγάνδα που προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτό το διαρκές έγκλημα.

Η αγωνιστική επαγρύπνηση, στην οποία μας καλεί το Διασωματειακό με αφορμή την απεργία, δεν λείπει από κανένα συνάδελφο/ισσα που έχει γνωρίσει τι σημαίνουν στη ζωή του οι μνημονιακές επιθέσεις. Το δείχνουν αυτές τις μέρες οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον Αγγελιοφόρο που παλεύουν για να κρατήσουν τις δουλειές τους ενάντια σε όλες τις επιθέσεις της εργοδοσίας και με το απεργιακό τους φύλλο ακολουθούν το παράδειγμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ. Αλλά και μια σειρά ακόμα κινητοποιήσεις όπως οι πρόσφατες απεργίες των τεχνικών στο MEGA ενάντια στις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που επιθυμεί η διοίκηση του σταθμού.

Είναι μάχες που δίνουν συνέχεια στους αγώνες του κλάδου και όλων των εργαζόμενων τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα αποτελούν κρίκο στην αλυσίδα όσων τώρα ξεδιπλώνεται όπως η τετραήμερη απεργία των ναυτεργατών, οι καταλήψεις των δημαρχείων, οι διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και των απλήρωτων εκπαιδευτικών, τα μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια, οι απεργίες ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τόσες ακόμα κινητοποιήσεις.

Το ζητούμενο είναι να οργανωθούν αποφασιστικοί αγώνες με σχέδιο για κλιμάκωση μέχρι την ανατροπή της πολιτικής αυτής και της κάθε κυβέρνησης που την υλοποιεί. Με αγώνες που θα αποφασίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους κι όχι από μια χούφτα γραφειοκράτες. Με αιτήματα που θα ικανοποιούν το σύνολο των εργαζομένων κι όχι μια κάστα προσκολλημένων στο μνημονιακό άρμα, μίσθαρνων και διπλοθεσιτών οργάνων της κυρίαρχης πολιτικής.

Κλιμάκωση του αγώνα λοιπόν μετά την πανεργατική απεργία και αυτό είναι το μήνυμα που χρειάζεται να στείλουμε μαζικά στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου.

Η απόφασή τους να απεργήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους -κι όχι χωριστά την προηγούμενη ημέρα όπως συνήθιζαν μέχρι σήμερα- είναι ένα βήμα που χρειάζεται άμεση συνέχεια και γι’ αυτό δεν πρέπει να μείνει στα χέρια τους.

Απέναντι στη μεγαλύτερη επίθεση, η ηγεσία της ΕΣΠΗΤ δεν κάλεσε καν γενική συνέλευση για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε συλλογικά τη συμμετοχή μας στην απεργία αλλά και συνολικότερα την απάντησή μας στα νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να της εμπιστευτούμε το μέλλον του αγώνα.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΠΗΤ καλούμε την ημέρα της Πανεργατικής στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν μια σειρά από ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς στο Μουσείο.

Για να βρεθούμε μαζί με τα πιο μαχητικά κομμάτια των εργαζόμενων που παλεύουν σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα κάτω μέχρι την ανατροπή όλων των μνημονίων, νέων και παλιών, αλλά και όσων τα υπηρετούν. Και να ανοίξουμε το δρόμο για τη μόνη ρεαλιστική εργατική διέξοδο από το βραχνά των μνημονίων: τη παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

Μπορούμε!

Advertisements