Η ΕΣΠΗΤ να πάρει θέση ΤΩΡΑ ενάντια στο νέο μνημόνιο. Να στρατευθεί με τον κόσμο του αγώνα!

Δήλωση ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, πρώην μέλους ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, και μέλους της Αριστερής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στην ΕΣΠΗΤ

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι της χώρας μας οδηγούνται στο «τσιγκέλι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, μετά την υπογραφή της νέας επαίσχυντης συμφωνίας της συγκυβέρνησης Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η επιλογή αυτή αποτελεί ένα ωμό πραξικόπημα και «βιασμό» της θέλησης του ελληνικού λαού που με ποσοστό 61% τόλμησε να ορθώσει την αντίστασή του στη διάλυση της ζωής του και τον εξανδραποδισμό του από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο.

Η ζωή που μας ετοιμάζουν δε θα έχει όμοιό της μέχρι σήμερα. Εκτινάσσουν στα ύψη το κόστος της καθημερινής λαϊκής επιβίωσης, γιγαντώνουν την φοροληστεία και την καθιστούν μόνιμο μηχανισμό του κράτους, κατακρεουργούν τις συντάξεις και το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, δημιουργούν αυτόματο «κόφτη» και ημιαυτόματες περικοπές δαπανών σε περίπτωση παρεκκλίσεων από τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος αφού ζητηθεί η γνώμη του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό, σε λίγο και τον αέρα που αναπνέουμε.

Μπροστά στο ευρωπραξικόπημα που γινόμαστε μάρτυρες, η στάση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των ΜΜΕ είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Ομοσπονδία και ενώσεις έχουν σιγήσει εκκωφαντικά. Μια σιωπή που γίνεται πλέον συνενοχή!

Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ δε «μίλησε» πριν το δημοψήφισμα, τηρώντας «ουδετερότητα» τη στιγμή που σύσσωμος ο καθεστωτικός και εργοδοτικός εσμός κατακεραύνωνε τους εργαζόμενους απειλώντας τους με «βιβλική καταστροφή» εάν δεν ψηφίσουν «ΝΑΙ».

Σήμερα, μετά το δημοψήφισμα και το μεγαλειώδες «ΟΧΙ», και μετά την ανακοίνωση του τρίτου μνημονίου που σερβίρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ προτιμά να συνεδριάζει και να κάνει «διαδικασίες παράδοσης παραλαβής», την ίδια ημέρα και ώρα που χιλιάδες λαού, ανάμεσά τους και πολλοί δικοί μας συνάδελφοι, θα διαδηλώνουν έξω από τη βουλή, απαιτώντας να μην ψηφιστεί το πρώτο αντιδραστικό νομοσχέδιο από όλη τη σειρά νόμων που θα έρθουν ως fast track εντολές εκ Βρυξελλών.

Σας κοινοποιώ λοιπόν, με το παραπάνω σκεπτικό, ότι δε θα παραβρεθώ στο ΔΣ που συνεδριάζει σήμερα. Η θέση μου θα είναι στο δρόμο και στον αγώνα και σε αυτό το δρόμο καλώ και τους συναδέλφους μου και όποιο μέλος του ΔΣ συναισθάνεται τη δραματική επιστροφή στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν, η τωρινή κυβέρνηση μαζί με όλο το προηγούμενο σάπιο πολιτικό σύστημα που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός και που τώρα αποτελεί στήριγμά της. Σας καλώ δε ως διοίκηση να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, και να πάρετε θέση ανάμεσα στο μπλοκ του αγώνα! Καταγγέλλοντας το νέο μνημόνιο, αποφασίζοντας απεργιακό συντονισμό με τα υπόλοιπα συνδικάτα, συγκαλώντας έκτακτη γενική συνέλευση των μελών μας με αυτό το θέμα.

Συναδελφικά,

Δημήτρης Σταμούλης

Advertisements