Ψηφίζουμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια
ΟΧΙ σε νέες διαπραγματεύσεις σφαγής
ΟΧΙ στην ευρωζώνη
ΟΧΙ στην ΕΕ της λιτότητας, του πολέμου και του ρατσισμού
ΟΧΙ στην πληρωμή του ληστρικού χρέους

Το δημοψήφισμα που προκήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποτέλεσμα της μαζικής άρνησης του ελληνικού λαού σε έναν νέο διαφαινόμενο συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ και στην υπογραφή μιας νέας επαίσχυντης συμφωνίας για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Η νέα αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση που μας επιφυλάσσουν, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν. Θα ανατραπεί με αποφασιστικούς αγώνες, σε ρήξη με τους δανειστές τοκογλύφους, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ, σε αντιπαράθεση με τον κόσμο του κεφαλαίου, που ήδη έχει ορμήσει στους εργαζόμενους, απειλώντας με μαζικές απολύσεις, παύση πληρωμών μισθών και εξαθλίωση, προκειμένου να βγάλουν το «ΝΑΙ» της υποταγής.

Το «ΟΧΙ» του λαού, βέβαια, δε θα έχει καμία σχέση με το κείμενο των 47 σελίδων που ήταν η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και η οποία κινείται σαφώς στη γραμμή των τοκογλύφων δανειστών, εντός της φυλακής του ευρώ και της ΕΕ, σε γραμμή συνέχισης της λιτότητας, της φοροληστείας, των μνημονίων έστω και σε διαφορετικές δόσεις.

Ο αγώνας για την επικράτηση του λαϊκού ΟΧΙ είναι ένα βήμα κρίσιμο για όλους όσοι παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια. Οι λιμενεργάτες που βγήκαν σε απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βγήκαν σε απεργία ζητώντας λεφτά και προσλήψεις για την Υγεία, οι χιλιάδες που βγήκαν στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία, αυτή είναι η δύναμη που είπε όχι στον εκβιασμό όχι στο συμβιβασμό.

Το ΝΑΙ θα είναι νίκη των μαύρων μνημονιακών καθαρμάτων της ΕΕ, των Σαμαράδων και των Ποταμιών που μένουν πιστοί στην τρόικα και τα μνημόνια, των εργοδοτών που θέλουν ομαδικές απολύσεις και μηδενικούς μισθούς.

Το ΟΧΙ, θα μας κρατήσει όρθιους για να λογαριαστούμε με την κυβέρνηση, με την ΕΕ, με την εργοδοσία. Θα μας δώσει χρόνο για μια αναγέννηση του εργατικού κινήματος, μέσα στη νέα άνθιση λαϊκών διαθέσεων για αγώνα και αντίσταση όπως φαίνεται τις τελευταίες μέρες.

Σ’ αυτή τη μάχη έχουμε συμπαραστάτη την εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη. Το έδειξαν τα συλλαλητήρια ενάντια στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Το εργατικό λαϊκό ‘‘όχι’’ συνδέεται με το μεγάλο ‘‘ναι’’ στον άλλο δρόμο της συνειδητής ρήξης με ΕΕ – ΔΝΤ, της ανατροπής της επίθεσης του μαύρου μετώπου. Για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αιτημάτων, την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο, το κτύπημα των κερδών, του πλούτου και της δύναμης του κεφαλαίου.

Ψηφίζουμε “Όχι”, οργανώνουμε τη συνέχεια των αγώνων μας

Advertisements