Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΠΗΤ

Με ενίσχυση της υπάρχουσας κατάστασης που ακολούθησε και το απερχόμενο προεδρείο, δηλαδή της «γραμμής διαχείρισης», πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ΕΣΠΗΤ στις 12 και 13 Ιουνίου του 2015.

Η παράταξη «ΝΚΔ» απέσπασε τελικά -για πρώτη φορά- την απόλυτη πλειοψηφία με 4 έδρες, καθώς καρπώθηκε τη μεγάλη άνοδο της συμμετοχής στην κάλπη (+100 περίπου ψηφίσαντες). Η «ΔΑΕΚΔ» παρέμεινε στάσιμη σε ψήφους και έχασε σε ποσοστό, εκλέγοντας 2 έδρες. Ενώ οι «Εργάτες Τύπου» με 34 ψήφους κατέλαβαν την 7η έδρα στο νέο ΔΣ.

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» ευχαριστεί τους 25 συναδέλφους που την στήριξαν με την ψήφο τους, συνυπολογίζοντας πως οι μεγάλες μάχες έπονται, όχι μόνο για τη συλλογικότητά μας, αλλά κυρίως για τον κλάδο και τους εργαζόμενους, καθώς έδωσε την εκλογική μάχη σε δύσκολες πολιτικές συνθήκες, όπου η αντεργατική επίθεση συνεχίζεται και αναμένεται να κλιμακωθεί, παρά την κυβερνητική αλλαγή.

Προσπάθησε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να έρθει σε επικοινωνία με τον κόσμο της δουλειάς, της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας. Πρόβαλε την ανάγκη της συλλογικής πάλης, το ρεαλισμό του αγώνα για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας στον κλάδο των ΜΜΕ και γενικότερα, κόντρα στις πολύπλευρες λογικές διαχείρισης, συνδιαλλαγής και υποταγής στις κυρίαρχες πολιτικές.

Έτσι, στον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, θα είμαστε μπροστά και σας θέλουμε μαζί!

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Layout 1

Advertisements