Ενιαίο ταμείο ασφάλισης για όλα τα ΜΜΕ

Σε κομβικό μέτωπο των εξελίξεων αναδεικνύεται το ασφαλιστικό, το οποίο βρίσκεται στο διαρκές στόχαστρο των «θεσμών» ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίες οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται για νέες αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», στην κατεύθυνση των συρρίκνωσης των εργατικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση, όπως διαφαίνεται, δε σκοπεύει να επαναφέρει τη 13η σύνταξη, αλλά να προσφέρει ένα εφάπαξ βοήθημα. Πόσω μάλλον που αίτημα του κινήματος ήταν η επαναφορά της 13ης-14ης σύνταξης.

Η ΕΣΠΗΤ και τα σωματεία των ΜΜΕ οφείλουν να συνεχίσουν τον αγώνα για άμεσα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση. Με αποκατάσταση των απωλειών από το PSI, καταλογισμό των ποινικών ευθυνών, μείωση των εργατικών εισφορών, και αύξηση ή επιβολή όπου δεν υπάρχει στα ΜΜΕ, εργοδοτικών εισφορών.

Καμιά σκέψη για περιορισμό ή και κατάργηση του αγγελιόσημου, που είναι εργοδοτική εισφορά.

Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Να μην θεσπιστεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικά όπως επιτάσσουν οι μνημονιακές συμφωνίες, ούτε «μεταφορά» του επικουρικού του π. ΤΑΙΣΥΤ από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στη μεγάλη «χοάνη» του ΕΤΕΑ, μαζί με τα αποθεματικά του. Τα ελλείμματα δεν τα έφεραν οι ασφαλισμένοι, αλλά οι εισφοροδιαφεύγοντες εργοδότες, η κλοπή του PSI και του χρηματιστηριακού τζόγου τύπου δομημένων ομολόγων, τα παλιά θαλασσοδάνεια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση.

Κατάργηση του υφιστάμενου πλαισίου περί «επαγγελματικών ταμείων».

Ένταξη στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όλων όσοι εργάζονται στη βιομηχανία των ΜΜΕ (π.χ. ίντερνετ).

Καθιέρωση αγγελιόσημου και στο διαδίκτυο.

Advertisements