Ο αγώνας συνεχίζεται στην ΕΡΤ

Το άνοιγμα της ΕΡΤ και η επαναφορά στη δουλειά των αγωνιζόμενων εργαζομένων που απολύθηκαν εν μία νυκτί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι αποτέλεσμα του πολύμηνου σκληρού αγώνα τους, που αγκαλιάστηκε από τον ελληνικό λαό, και στηρίχτηκε στα αυτοδιαχειριζόμενα πειράματα της ertopen, της ΕΡΤ3, των περιφερειακών ραδιοφώνων.

Ωστόσο, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή, στηρίζεται στο μνημονιακό πλαίσιο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, με την απόλυτη κυριαρχία των διευθυντών, χωρίς ίχνος από την εμπειρία της αυτοδιαχείρισης που κράτησε τον αγώνα ζωντανό πάνω από 23 μήνες.

Είναι μετέωρη η επαναλειτουργία όλων των προηγούμενων δομών (π.χ. περιφερειακοί σταθμοί), η επιστροφή στη δουλειά δεν γίνεται με όλα τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ διατηρούνται οι πολλές κατηγορίες εργαζομένων, οι συμβασιούχοι, οι μισθοί θα είναι «πετσοκομμένοι», θα συνεχίζουν να δρουν οι εξωτερικοί ιδιώτες εργολάβοι.

Η επιστροφή στον «τόπο του εγκλήματος» του νεοφιλελεύθερου Λάμπη Ταγματάρχη καθώς και η πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στην ΕΡΑ Ζακύνθου με εισαγγελική παραγγελία για «παράνομη κατάληψη εγκαταστάσεων», προσάγοντας τον συνάδελφο, Πέτρο Πομόνη, αγωνιζόμενο εργαζόμενο της ΕΡΑ, μέλος της ΕΣΠΗΤ και της Αριστερής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στην ΕΣΠΗΤ, δεν προμηνύεται θετικές εξελίξεις.

Advertisements